Taboo : Handige Hardy (serie) - Actueel Cinema

    

Hij verscheen in Black Hawk Dawn, Star Trek: Nemesis, Layer Cake - om er maar enkele op te noemen -, maar nu heeft Tom Hardy eindelijk evenwicht gevonden tussen de grote producties en de independent producties. Sterker nog, mogen werken met Christopher Nolan, Nicolas Winding Refn of Alejandro González Iñárritu gaf hem de mogelijkheid om zijn rollen genuanceerder te brengen en daarmee zijn artistieke positionering aan te dikken.

In dezelfde lijn mogen we zeker Locke niet vergeten van Steven Knight, waar Hardy een fantastische soloprestatie neerzette. De samenwerking Tom Hardy / Steven Knight lijkt bovendien zijn vruchten af te werpen.

We citeren hier nu wel Locke, maar we zouden ook zijn verschijningen in de serie Peaky Blinders kunnen benadrukken, waarmee we bijna Cillian Murphy zouden vergeten. Het is duidelijk dat deze rollen hem opportuniteiten gaven en zo ambitieuzer werk op het bordje brengen, waaronder dus ook Taboo.

Taboo vertelt het wraakverhaal van James Delaney… Hoewel hij als dood wordt beschouwd, komt hij in Londen opnieuw aan de oppervlakte tijdens de begrafenis van zijn vader na een fatale Afrikaanse reis. Bij de familie Delaney valt er duidelijk niets in plooi. Ook de relatie die James met zijn zus Zilpha onderhoudt keert zich tegen de rechten van de mens. Daarenboven zorgt zijn verrijzenis voor problemen bij de Britse Kroon en vooral bij de Oost-Indische Compagnie: James Delaney erft namelijk een groot stuk grond op Indisch gebied in Noord-Amerika. Een vergeten land dat een strategisch element wordt bij de toekomstige verdeling van de grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten. Complotten, moordaanslagen, machtsspelletjes…. alles wat nodig is om dit bijzonder iets te verkrijgen. Buiten beschouwing gerekend: de vreemde en mysterieuze persoonlijkheid van James Delaney, die zelfs in staat is tot extreem geweld.

De intrigerende serie Taboo, gemaakt en geschreven door Steven Knight en Tom Hardy (en gecoproduceerd door Ridley Scott) bezit zowel vele kwaliteiten als mankementen. Geniaal is het nu ook weer niet, aangezien we zelfs enkele esthetische emo-gothische verschrikkingkjes tegenkomen. Toch neemt dit mysterieus verhaal zijn tijd om zich te ontwikkelen. Tom Hardy doet een klein beetje aan overacting, maar blijft desalniettemin fascinerend om naar te kijken! 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles - Actueel

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles

De Britse actrice Keira Knightley mag zich voortaan officier in de Most Excellent Order of the British Empire (OBE) noemen. De actrice werd gisteren geridderd door prins Charles.
Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs - Actueel

Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs

Acteur en notoire losbol Charlie Sheen heeft naar eigen zeggen al een jaar geen alcohol of drugs meer aangeraakt. Dat liet hij op Twitter verstaan met een foto van een 'nuchterheidsmunt'.
Advocaten Bill Cosby dienen beroep in - Actueel

Advocaten Bill Cosby dienen beroep in

De advocaten van Bill Cosby hebben gisteren officieel beroep aangetekend tegen de veroordeling van de voormalige Amerikaanse acteur. Dat meldden lokale media vandaag. Cosby kreeg eind september een celstraf van drie tot tien jaar opgelegd voor seksuele aanranding.
Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma - Actueel

Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma

Mooie vooruitzichten voor actrice Meryl Streep. De filmster wordt binnenkort oma. Mamie, haar oudste dochter, is in verwachting van een eerste kindje.
Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher - Actueel

Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher

Bijna twee jaar na haar dood heeft de Amerikaanse actrice Carrie Fisher een eigen grafrede gekregen in de animatieserie 'Family Guy'. De 'Star Wars'-actrice sprak sinds 2005 de stem in van Angela, de baas van hoofdpersonage Peter Griffin.
Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!