Taboo : Handige Hardy (serie) - Actueel Cinema

    
Actueel
Taboo : Handige Hardy (serie)

Hij verscheen in Black Hawk Dawn, Star Trek: Nemesis, Layer Cake - om er maar enkele op te noemen -, maar nu heeft Tom Hardy eindelijk evenwicht gevonden tussen de grote producties en de independent producties. Sterker nog, mogen werken met Christopher Nolan, Nicolas Winding Refn of Alejandro González Iñárritu gaf hem de mogelijkheid om zijn rollen genuanceerder te brengen en daarmee zijn artistieke positionering aan te dikken.

In dezelfde lijn mogen we zeker Locke niet vergeten van Steven Knight, waar Hardy een fantastische soloprestatie neerzette. De samenwerking Tom Hardy / Steven Knight lijkt bovendien zijn vruchten af te werpen.

We citeren hier nu wel Locke, maar we zouden ook zijn verschijningen in de serie Peaky Blinders kunnen benadrukken, waarmee we bijna Cillian Murphy zouden vergeten. Het is duidelijk dat deze rollen hem opportuniteiten gaven en zo ambitieuzer werk op het bordje brengen, waaronder dus ook Taboo.

Taboo vertelt het wraakverhaal van James Delaney… Hoewel hij als dood wordt beschouwd, komt hij in Londen opnieuw aan de oppervlakte tijdens de begrafenis van zijn vader na een fatale Afrikaanse reis. Bij de familie Delaney valt er duidelijk niets in plooi. Ook de relatie die James met zijn zus Zilpha onderhoudt keert zich tegen de rechten van de mens. Daarenboven zorgt zijn verrijzenis voor problemen bij de Britse Kroon en vooral bij de Oost-Indische Compagnie: James Delaney erft namelijk een groot stuk grond op Indisch gebied in Noord-Amerika. Een vergeten land dat een strategisch element wordt bij de toekomstige verdeling van de grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten. Complotten, moordaanslagen, machtsspelletjes…. alles wat nodig is om dit bijzonder iets te verkrijgen. Buiten beschouwing gerekend: de vreemde en mysterieuze persoonlijkheid van James Delaney, die zelfs in staat is tot extreem geweld.

De intrigerende serie Taboo, gemaakt en geschreven door Steven Knight en Tom Hardy (en gecoproduceerd door Ridley Scott) bezit zowel vele kwaliteiten als mankementen. Geniaal is het nu ook weer niet, aangezien we zelfs enkele esthetische emo-gothische verschrikkingkjes tegenkomen. Toch neemt dit mysterieus verhaal zijn tijd om zich te ontwikkelen. Tom Hardy doet een klein beetje aan overacting, maar blijft desalniettemin fascinerend om naar te kijken! 

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

De durvers achter 'Torpedo' - Actueel

De durvers achter 'Torpedo'

De opnames van 'Torpedo' zijn enkele dagen geleden van start gegaan. 'Torpedo' moet een avontuurlijke duikbootfilm worden die zich afspeelt tijdens WO II. Regisseur is Sven Huybrechts en de producers zijn Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, dezelfde durvers die ook al 'Patser', 'Black' en 'Image... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest - Actueel

Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest

Scarlett Johansson zou de rol van transgenderman Dante Gill spelen in de film 'Rub and Tug', over een misdaadkoning die een massagesalon gebruikte als dekmantel voor prostitutie. Er volgde kritiek op de casting van Johansson; velen vroegen zich af waarom de rol niet naar een transgenderactrice ging.
Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst - Actueel

Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst

Johnny Depp heeft een akkoord bereikt met zijn voormalige management. De Amerikaanse acteur klaagde The Management Group (TMG) eerder aan voor fraude en eiste 25 miljoen dollar (21 miljoen euro).
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.
Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix - Actueel

Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie 'La Casa de Papel', gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.
Stormy Daniels opgepakt in stripclub - Actueel

Stormy Daniels opgepakt in stripclub

Pornoster Stormy Daniels is opgepakt toen ze aan het werk was in een stripclub in Ohio. Dat tweet haar advocaat Michael Avenatti vandaag. Daniels raakte vooral bekend omdat ze de Amerikaanse president Donald Trump in verlegenheid bracht. De twee zouden een korte verhouding gehad hebben, en kort... Verder lezen...
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.