George Clooney krijgt Ere-César - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur George Clooney krijgt bij de 42ste uitreiking van de Franse filmprijzen een Ere-César. Dat heeft de Académie des Arts et Techniques du Cinéma aangekondigd. 

"Als meest charismatische acteur van zijn generatie is Clooney de vleesgeworden glamour van Hollywood", motiveert de Académie. "Zijn charme en humor, persoonlijkheid en engagement zijn de belangrijkste bron van onze voortdurende en eeuwige bewondering." Clooney krijgt de prijs "als bekroning van zijn schitterend talent als komiek, regisseur, scenarist en producer."

De 55-jarige George Clooney kreeg in zijn carrière al een hele rits bekroningen. In 2006 ontving hij de Oscar voor beste bijrol in het politieke drama 'Syriana' en in 2013 werd hij als producent van de thriller 'Argo' geëerd met de Oscar voor beste film. Hij won ook 2 Golden Globes voor beste acteur. Op 24 februari komt daar dus een Ere-César bij. Een carrièreprijs die overigens ook vorige jaren naar Amerikaans acteurs ging.

Michael Douglas kreeg vorig jaar de Ere-César, Sean Penn in 2015, Scarlett Johansson in 2014 en Kevin Costner in 2013. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: