Alain Delon verdedigt Roman Polanski na afwijzing van Césars - Actueel Cinema

   - 

De iconische Franse filmster Alain Delon ("La Piscine", "Le Samouraï") is niet van plan om Roman Polanski te vervangen als voorzitter van de 42ste ceremonie van de César Awards. Dat heeft de 81-jarige acteur afgelopen week verklaard in een interview met de Franse krant Le Figaro. 

"Als ze mij vragen om voorzitter te worden van de Césars zal ik weigeren uit solidariteit met Roman Polanski. Gaan we hem elke keer opnieuw lastig vallen met wat er in de jaren 70 is gebeurd", vraagt Delon zich af. De acteur reageert op het protest dat onlangs in Frankrijk ontstond nadat de Académie des Arts et Techniques Polanski voorstelde als voorzitter van de Césars. Kort na de aankondiging bedankte de Frans-Poolse regisseur voor de eer.

Polanski zit al jaren in het vizier van de Amerikaanse justitie omdat hij in 1977 seks zou hebben gehad met een dertienjarig meisje. Hij vluchtte uit de Verenigde Staten en leeft sindsdien in Europa. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: