Topfavoriet "La La Land" evenaart recordaantal van veertien Oscarnominaties - Actueel Cinema

   - 

De filmmusical "La La Land" heeft dinsdag veertien Oscarnominaties in de wacht gesleept, een evenaring van het record. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone zijn beide genomineerd, net als regisseur Damien Chazelle. "Arrival" en "Moonlight" zijn elk acht keer genomineerd. Française Isabelle Huppert is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in "Elle", een Belgische coproductie geregisseerd door Paul Verhoeven. De Oscars worden op 26 februari uitgereikt. 

Vraag op voorhand was of "La la Land" het record van "Titanic" (1997) en "All About Eve" (1950) kon evenaren. Die hadden veertien nominaties in de wacht gesleept. "La La Land" doet dus even goed. De film is onder andere genomineerd in de categorie beste film, beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke hoofdrol, maar maakt ook kans op een Oscar voor beste muziek en beste regie.

Er zaten ook twee Belgische aspecten aan de nominaties: Isabelle Huppert, die eerder deze maand al enigszins verrassend een Golden Globe won voor haar rol in de thriller "Elle" van Paul Verhoeven, is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. Het Belgisch productiehuis Entre Chien et Loup is coproducent. De 63-jarige actrice speelt in de film een vrouw die na een verkrachting op zoek gaat naar de dader.

En de Belgische coproductie "The Red Turtle" van de Nederlander Michael Dudok de Wit, is genomineerd in de categorie beste animatiefilm. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

The Red Turtle

The Red Turtle

 Regie: Michael Dudok de WitWe volgen de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: