Luther seizoen 4: Blijf niet op je honger zitten! (Netflix) - Actueel Cinema

   - 

Heel bijzonder is dat het professioneel succes van John Luther niet enkel op talent en geluk is gebaseerd. Geluk veroorzaakt hij misschien zelf, maar van het gerecht stapt hij soms op een eigenzinnige manier van weg. Zijn amorele manier van handelen en zijn radicale overwinningen komen hem alsmaar duurder te staan.

Op een gegeven moment lijkt de detective door de loop van tijd een ongeluksmagneet te worden, vooral voor zijn naasten, en voor de gestoorden in alle genres, zoals Alice Morgan (Ruth Wilson). Een letterlijke femme fatale, even intelligent als dat ze moorddadig is.

Indien u deze BBC serie nog niet kent, begin er dan maar aan. Wees verzekerd: de seizoenen zijn eerder aan de korte kant, dus je zal er geen twee weken over doen (6 afleveringen voor de eerste, 4 voor de volgende 2 seizoenen).

Het vierde seizoen opent sterk: Luther is verbannen en gaat als kluizenaar op zoek naar een nieuw leven, ver van zijn demonen. En de rode draad van de twee afleveringen die het vierde seizoen omvatten: een krankzinnige kannibalistische seriemoordenaar en de dood van Alice Morgan. Is dat zijn laatste stunt? Voldoende voor Luther om terug te keren naar zijn bureau, met evenveel radicaliteit als in het verleden. Zijn innerlijke verwarring mengt hij met zijn diepgewortelde behoefte aan wraak.

Een passend besluit voor een zeer originele serie. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: