Koning Filip ontmoet acteur Matt Damon - Actueel Cinema

   - 

Koning Filip heeft woensdag op het World Economic Forum (WEF) in Davos een ontmoeting gehad met de Amerikaanse acteur Matt Damon. Het paleis verspreidde na afloop enkele foto's via Twitter. Damon is in Davos met zijn project Water.org, dat als doel heeft drinkbaar water en sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld toegankelijk te maken. 

De ontmoeting tussen de Belgische koning en Damon, vooral bekend van zijn rol als actieheld Jason Bourne, zag er erg ontspannen uit. "Dit probleem (toegang tot drinkbaar water en sanitaire voorzieningen, red.) kan makkelijk opgelost worden. We zijn er 100 jaar geleden in geslaagd voor onszelf, de westerse wereld", zei de acteur achteraf in een interview aan de Amerikaanse zender NBC. "Voor de 633 miljoen betrokkenen kan het echt een verschil maken". Damon gaf ook nog toe dat hij zelf niet voor Donald Trump heeft gestemd bij de jongste presidentsverkiezingen in de VS, maar dat hij toch hoopt dat die het goed zal doen als president. "Als hij slaagt, is dat goed voor iedereen", klonk het. Koning Filip en koningin Mathilde zijn al sinds dinsdag in Davos, dat elk jaar tijdens het WEF duizenden bedrijfsleiders, politici en decision makers over de vloer krijgt. Het Belgische koningspaar ontmoette ook al acteur Forest Whitaker, speciaal gezant van de Unesco voor vrede en verzoening, en zangeres Shakira, als onderwijsambassadrice. Er staan nog meer bilaterales op het programma, onder meer met Staffan de Mistura - speciaal VN-gezant voor Syrië, met koning Abdullah van Jordanië, BASF-CEO Kurt Bock en met de burgemeesters van Parijs (Anne Hidalgo) en van Londen (Sadiq Khan).

Koning Filip en koning Mathilde keren donderdagnamiddag terug naar België, samen met premier Charles Michel die pas woensdag is gearriveerd in het Zwitserse ski-oord. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: