A Series of Unfortunate Events: Zwarte humor op Netflix! - Actueel Cinema

   - 

Gezien het grote succes van de boeken zag hun eerste adaptatie het licht onder de vorm van een langspeelfilm in 2004, onder de regie van Brad Siberling, die sindsdien eerder met televisieseries bezig is (Reign, The Defenders, Jane the Virgin…). De film kreeg zijn verdiend respect, al was het maar omdat Jim Carrey zich uitleefde, met Meryl Streep en Thimothy Spall in zijn kielzog en Jude Law als flegmatieke verteller. 

Kijken we even dichter, zien we dat Barry “Men in Black” Sonnenfeld de productie doet. 

Is dit dan belangrijk? Ja, want Sonnenfeld produceert ook deze keer de televisieserie, A Series of Unfortunate Events, uitgebracht door Netflix. Het resultaat? Briljant! 

Hierbij houden we het echter niet. Wes Anderson fans zullen deze serie wel kunnen smaken. Of vind je het rare kinderlijke universum van Tim Burton leuk? Ga ervoor! De serie Pushing Daisies is één van je favorieten (waarin Sonnenfeld ook betrokken was)? Maar waar wacht je dan nog op?

Deze nieuwe adaptatie van A Series of Unfortunate Events zet met tempo en zottigheid de verhalen van Lemony Snicket om in verbluffende theatrale beelden. De vertolking van de gekke graaf Olaf door Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), bijvoorbeeld, komt precies rechtstreeks uit een cartoon. Over cartoons gesproken, er is ook een vleugje waardige onzin op z’n Tex Avery’s, en dat doet goed. Om het verhaal in enkele woorden samen te vatten: Violette, Klaus en Prunille verliezen hun ouders door een brand. Ze krijgen door gevolg van onduidelijke smoesjes de sinistere Graaf Olaf toevertrouwd, die hen enkel maar wil omwille van hun rijke erfgoed! 

Barry Sonnenfeld verwijst veel naar de geschiedenis van de cinema, van Méliès tot quotes over streaming. Verder zijn er veel knipoogjes naar de oorlog tussen cinema en televisie, de publieke en privékanalen, de piraterij en uiteraard de literaire referenties. 

In een notendop : deze frisse wind raden we u sterk aan, zelfs al is het maar om onze zieltjes te sussen in deze deprimerende wintertijden.  

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: