Adellijke titel voor "Schone Schijn"-actrice Patricia Routledge - Actueel Cinema

   - 

Op Nieuwjaarsdag geeft koningin Elizabeth II traditioneel eretekens en adellijke titels aan verdienstelijke Britten. Dit jaar was ook "Schone Schijn"-actrice Patricia Routledge één van de gelukkigen. Zij mag zich vanaf nu Dame Patricia Routledge noemen, meldt de BBC. 

Routledge ontving gisteren de titel van Dame-commandeur in de Orde van het Britse Rijk voor haar verdiensten aan het theater en verschillende goede doelen. Het is niet haar eerste eretitel: in 1993 en 2004 ontving ze twee lagere eretekens in dezelfde orde. In een reactie aan de BBC laat Routledge weten verrast, maar ook tegelijk trots te zijn dat ze de adellijke titel krijgt voor haar verdiensten in het theater.

De Britse actrice is in Vlaanderen en Nederland vooral bekend van haar rol als Hyacinth Bucket (spreek uit als Bouquet, nvdr.) in de komische televisieserie "Schone Schijn" ("Keeping Up Appearances") en de detectiveserie "Hetty Wainthropp Investigates". Daarnaast heeft ze talrijke theaterrollen op haar palmares. Voor "Darling of the Day" kreeg de actrice in 1968 een Tony Award. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: