O'Horten - Bespreking Cinema

 
Wat als je plotseling en onvoorbereid op pensioen moet en je dus op zoek moet naar een bezigheid? Dat is het onderwerp van 'O'Horten' van Bent Hamer ('Factotum', 'Eggs'). De regisseur biedt ons een mix van surrealisme, absurde humor en een dromerig sfeertje met een verhaal over het leven van een spoorwegbeambte die allerlei vreemde dingen beleeft, zoals een gekke nacht of ontmoetingen met bijzondere personages. De film kent alleszins de dynamiek eigen aan de Noord-Europese landen, te weten: traag en apart, maar het onderwerp van 'O'Horten' is zo een concentraat van menselijke warmte dat je al snel de gebreken ervan vergeet. De hoofdrolspeler, Baard Owe, glijdt in de huid van de man die gekneld zit in zijn gewoontes en die ons onophoudelijk doet glimlachen en uiteindelijk ook in lachen uitbarsten. Dit is Noorse burleske film die we te weinig te zien krijgen in de Europese bioscoop.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...
O'Horten

O'Horten

Dramatische komedie  Regie: Bent Hamer Met: Bård Owe, Peter Bredal, Bjorn Floberg Op het moment dat de trein het station verlaat zonder machinist Odd Horten aan boord, beseft hij dat het pad voor hem een reis is zonder vaste dienstregelingen en bekende stations. Horten is met pensioen en het perron voelt niet meer aan als een veilige plek.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: