Cinema Zed opent op 1 januari twee nieuwe filmzalen in Leuven - Actueel Cinema

   - 

Cinema Zed opent op woensdag 11 januari in de nieuwe Vesaliussite, op de hoek van de Vesalius- en Tiensestraat in het centrum van Leuven, twee nieuwe filmzalen met een capaciteit van 150 en 70 zitjes. Dit brengt het totale aantal zalen op drie, want Cinema Zed behoudt het zaaltje met 96 plaatsen dat het sinds een aantal jaar uitbaat in kunstencentrum Stuk. 

Cinema ZED is een onderdeel van de vzw Fonk, bekend van Docville en het Kortfilmfestival, en programmeert in het Stuk al verschillende jaren de betere film. In de nieuwe zalen zullen er het hele jaar door dagelijks 6 à 10 filmvertoningen plaatsvinden. De focus blijft liggen op nieuwe releases, aangevuld met een divers aanbod aan documentaire films, jeugdfilms, wereldcinema, filmklassiekers en kortfilmcompilaties. In vergelijking met nu zullen er meer films vertoond kunnen worden, en die zullen langer en vaker gedraaid kunnen worden. De twee nieuwe filmzalen zijn ondergebracht in de nieuwe Vesaliussite, die eind september geopend werd en die ook 69 appartementen, 60 studentenkamers, 10 handelsruimtes en een auditorium voor 740 KUL-studenten omvat. Zowel het auditorium als de filmzalen zijn eigendom van de KU Leuven. Naast de twee filmzalen beschikt de vzw Fonk in het complex ook over een administratieve ruimte en een cultuurcafé. Het geheel wordt op 11 januari geopend, met een hele week lang exclusieve avant-premières. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: