Netflix laat gebruikers ook films en series downloaden - Actueel Cinema

   - 

Netflix heeft een nieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt films en afleveringen van televisiereeksen te downloaden om achteraf offline te bekijken. Dat meldt de Amerikaanse streamingdienst woensdag. 

Een nadeel aan Netflix was dat er steeds een internetverbinding nodig was. Wie onderweg op zijn smartphone of tablet televisie wilde kijken en geen wifi-verbinding kon vinden, kreeg te maken met snel oplopende datakosten. Voortaan kunnen gebruikers films en series downloaden om later offline te bekijken. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om op het vliegtuig naar Netflix te kijken. Het volstaat de app te updaten naar de laatste versie. Het is niet duidelijk of de volledige Netflix-catalogus downloadbaar zal zijn. Netflix wil niet zeggen hoeveel films en series vandaag al offline beschikbaar zijn.

De bekende reeksen "Orange is The New Black", "Narcos" en "The Crown", eigen producties van de streamingdienst, zijn er alvast zeker bij. Netflix heeft naar eigen zeggen 83,2 miljoen betalende abonnees. Zijn belangrijkste concurrent Amazon, die zijn diensten in België nog niet aanbiedt, bood al downloads aan via verschillende mobiele toestellen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: