Nicole Kidman en Uma Thurman poseren voor nieuwe Pirelli-kalender - Actueel Cinema

   - 

De Duitse fotograaf Peter Lindbergh heeft gisteren in Parijs in het gezelschap van wereldsterren als Nicole Kidman en Uma Thurman de nieuwe editie van de Pirelli-kalender gepresenteerd. De nieuwste editie bevat 15 smaakvolle zwart-witfoto's. 

Net zoals vorig jaar staat er dit jaar geen topmodel op de Pirelli-kalender. Lindbergh fotografeerde verschillende wereldsterren met hun kleren aan. Volgens de Duitse fotograaf geven de sterren zich bloot op een andere manier. "Ik vind dat ik als artiest de verantwoordelijkheid heb om vrouwen te bevrijden van de mythe van de eeuwige jeugd. (...) We tonen enkel wat we denken dat mooi en eenvoudig is. Ik denk dat het resultaat prachtig is", aldus Lindbergh in een interview met het modemagazine Vogue.

Voor deze kalender waren Charlotte Rampling, Uma Thurman, Helen Mirren, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Alicia Vikander, Kate Winslet, Julianne Moore, Robin Wright, Lupita Nyong'o, Rooney Mara en Jessica Chastain bereid om zonder make-up gefotografeerd te worden. Eén opmerkelijke verschijning op de kalender is de Russische wetenschapper Anastasia Ignatova, een professor van de Russische Staatsuniversiteit voor Internationale Betrekkingen in Moskou. Lindbergh ontmoette haar vorig jaar en was gecharmeerd door haar natuurlijke schoonheid. De fotograaf beloofde haar meteen een plaats op een Pirelli-kalender.

De Pirelli-kalender wordt in een beperkte oplage van 15.000 exemplaren gedrukt en is enkel beschikbaar voor een select publiek van artiesten en politici. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: