Denen doen 'exbieriment' met bijzonder resultaat - Actueel Cinema

   - 

In Denemarken is onlangs een uniek experiment gedaan met bier uit de 19e eeuw. De wetenschappers en bierexperts van de Deense producent Carlsberg probeerden namelijk een exacte replica te maken van dit 133 jaar oude pintje.

Historische ontdekking
Diep in de kelders van de eeuwenoude brouwerij in Kopenhagen ontdekten Carlsberg medewerkers een historisch flesje pils onder een dikke laag stof. Het bleek te gaan om het eerste pintje ter wereld, gebrouwen met gezuiverde gist. Natuurlijk was dit oude brouwsel zelf niet meer drinkbaar, maar het leidde wél tot een gewaagd experiment: “Zouden we dit 133 jaar oude bier kunnen herbrouwen?

Slechts één kans op succes
Niemand geloofde dat het echt mogelijk was, maar uit een staal van het oude bier slaagden de meesterbrouwers erin om enkele levende gistcellen te isoleren. Dit gaf de Deense bierexperts één kans om het historische bier uit 1883 te herbrouwen op traditionele wijze.

Proef zelf het bijzondere resultaat
Tot ieders verrassing slaagde dit ‘Rebrew Project’ en is het smakelijke resultaat nu in een gelimiteerde hoeveelheid gebrouwen en verkrijgbaar. Ook in België kun je dit biertje zelf proeven door middel van promo-acties bij diverse retailketens. 

 

Met de steun van Carlsberg. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: