De EFA 2016 nominaties zijn bekendgemaakt: Belgische (co)producties krijgen 11 nominaties! - Actueel Cinema

   - 

Tijdens het Europees Filmfestival van Sevilla hebben de European Film Academy en EFA Producties trots de nominaties voor de 29ste European Film Awards aangekondigd. De meer dan 3.000 EFA Leden zullen nu stemmen voor de winnaars, die worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 10 december in Wroclaw, Europese Culturele Hoofdstad van 2016.

De Belgische film THE LAND OF THE ENLIGHTENED van Pieter-Jan De Pue (Savage Film) krijgt een nominatie in de categorie Europese Documentaire en de Belgische coproducties ELLE van Paul Verhoeven (Entre Chien et Loup), A FAMILY AFFAIR van Tom Fassaert (Clin d’œil films),  I, DANIEL BLAKE van Ken Loach (Les Films du Fleuve) en  BACCALAUREAT van Cristian Mungiu (Les Films du Fleuve) krijgen 10 nominaties in de categorie Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: