Acteur Jon Polito op 65-jarige leeftijd overleden - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur Jon Polito, vaste waarde in films van de gebroeders Coen, is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldt regisseur John McNaughton, een goede vriend van Polito, op zijn Facebookpagina. 

Volgens The Hollywood Reporter overleed Polito aan de gevolgen van een foutgelopen operatie. Hij leed sinds 2010 aan kanker en moest nder het mes, maar raakte zondag in coma en bezweek uiteindelijk. Polito werd in Philadelphia geboren op 29 december 1950 en heeft Italiaanse roots. Hij werd bekend door zijn kleine maar vaak memorabele rollen in verschillende films van de gebroeders Coen, zoals Miller's Crossing (1990), Barton Fink (1991, The Big Lebowski (1998) en The Man Who Wasn't There (2001). Vaak speelde hij de rol van een mafioso of crimineel die een extravagant kantje had en een apart gevoel voor humor. Naast het grote scherm wist hij ook op televisie enkele belangrijke rollen te versieren in reeksen als Modern Family, It's Always Sunny in Philadelphia en Seinfeld. Polito, die zijn carrière begon in de theaters op Broadway, werkte vervolgens mee aan de twee eerste seizoenen van de reeks Homicide: Life on the Street. Nadien schitterde hij in Flags of our Fathers, een film uit 2006 van Clint Eastwood en Big Eyes uit 2014 van Tim Burton. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: