10 Back-to-school films die je door het nieuwe schooljaar helpen - Actueel Cinema

    

So long, summer! De zomervakantie is in een knip voorbijgegaan. Voor alle scholieren en studenten betekent de maand september: back to school. Deze films helpen je misschien om opnieuw gemotiveerd het nieuwe schooljaar verder te zetten. Maak nieuwe vrienden zoals in The Perks of Being a Wallflower en The Breakfast Club of zet een zot schoolproject op zoals Max in Rushmore.

 

Ga naar het schoolbal zoals in Back to the Future

De middelbare school is voor de eerste Back to the Future film de plaats waar de ouders van Marty McFly elkaar hebben ontmoet. Wanneer Marty teruggaat in de tijd, moet hij door een misverstand de geschiedenis proberen herstellen.

 

Maak nieuwe vrienden zoals in The Perks of being a Wallflower

Voor alles een eerste keer, ook dat eerste jaar op ‘highschool’. Deze coming of age film volgt Charlie, die het muurbloempje is van zijn eerste jaar op de middelbare school. Hij leert nieuwe vrienden kennen en naarmate film vordert komen we diepzinnigere verhaallijnen te weten. 

 

Bewonder je favoriete leraar zoals in Dead Poets Society

Elke leraar literatuur zou de slogan “Carpe Diem” moeten hebben zoals die van Professor Keating in Dead Poets Society, gespeeld door de vorig jaar overleden topacteur Robin Williams. Zoals geen ander kan deze acteur ons tegelijkertijd doen lachen en ontroeren.

 

Let op voor straffen zoals in The Breakfast Club

Vijf jongeren moeten nablijven op een zaterdagochtend. Een schminkpop, een sporter, een rebel, een alternatiefje en een nerd. Ze moeten een opstel schrijven, maar niemand heeft daar duidelijk zin in. Geen zin in schoolwerk? Check dan zeker Hughes' andere makelij Ferris Buellers Day Off

 

Organiseer zelf iets op school zoals in Rushmore

Max Fischer zit op een privéschool en is zowaar de slechtst presterende leerling die ze hebben. Toch heeft Max een bijzonder talent: hij is een enthousiaste initiatiefnemende ondernemer. Een uitstekende Wes Anderson met een jonge Jason Schwartzman aan de zijde van de leuke Bill Murray. 

 

Spendeer tijd met je beste vrienden zoals in Me and Earl and the Dying Girl

In zijn laatste jaar komt Greg in contact met Rachel, die aan de vreselijke ziekte leukemie lijdt. Samen met zijn beste vriend Earl, waarmee hij grappig parodieën maakt op bekende films, spenderen ze veel tijd met Rachel. Hou die zakdoeken maar al gereed. 

 

Scoor een nieuw lief zoals in Superbad

Jouw laatste jaar van het middelbaar was nog nooit zo chaotisch en hilarisch als dat van het duo Seth en Evan (Jonah Hill en Michael Cera). Met de hulp van hun vriend McLovin (Christopher Mintz-Plasse) proberen ze veel alcohol op een feestje binnen te krijgen om zo meisjes te kunnen scoren.

 

Maak magische avonturen zoals in Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Wij hopen nog steeds een brief van Hogwards te vinden in onze brievenbus. One day…

 

Wees geen pester zoals die in Carrie

Carrie is verlegen, heeft een crazy moeder, ligt niet al te goed in de groep en heeft een nogal duister geheim. Ze wordt vernederd op het schoolbal en de hel barst los. Een verhaal verfilmd door Brian De Palma, met een jonge John Travolta en gebaseerd op het horror boek van Stephen King!

 

Schrijf wat in je dagboek zoals in Heathers  

Veronica heeft twee beste vriendinnen die allebei Heather heten. Samen met de nieuwkomer J.D. wil Veronica wraak nemen op alle popular kids. Alles verloopt echter niet volgens plan. Een zwarte killerkomedie.

 

Welke Back-to-school films wil jij nog aan dit lijstje toevoegen?

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel - Actueel

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel

De makers van 'The Simpsons' hebben opnieuw stevig de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. In een parodie op 'West Wing Story' worden de vier Congresleden die volgens hem "terug naar hun land moeten" opgevoerd. Het filmpje werd op YouTube geplaatst.
Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader - Actueel

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader

De Amerikaanse sterregisseur Quentin Tarantino heeft bekendgemaakt dat hij met zijn vrouw Daniela Pick (35) een kind verwacht. Het is voor het 56-jarige filmicoon de eerste keer dat hij vader wordt. Dat meldt People Magazine.
Dwayne The Rock Johnson is best betaalde acteur - Actueel

Dwayne "The Rock" Johnson is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne "The Rock" Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.