Matthew McConaughey ambieert carrière als reclamefilmregisseur - Actueel Cinema

   - 

De Oscar-winnende acteur Matthew McConaughey heeft een overeenkomst gesloten met een Amerikaanse whiskeyproducent om een aantal reclamefilms te regisseren. "Ik wil meer zijn dan het gezicht van een reclamecampagne", vertelt de 46-jarige acteur aan New York Times. 

Whiskeybedrijf Wild Turkey maakte gisteren bekend dat McConaughey werd benoemd tot creatieve directeur voor meerdere jaren. De onderneming zal de reclamecampagne in september voorstellen, luidt het nog. De campagne omvat een digitaal en een televisieluik, met verschillende reclamespotjes. Voor McConaughey is de reclamebusiness geen onbekend terrein. Hij figureerde als student in Austin (Texas) in verschillende reclamefilms en verscheen later in een campagne van het Amerikaanse automerk Lincoln.

De Amerikaanse acteur won twee jaar geleden een Oscar en een Golden Globe voor zijn rol van Ron Woodroof in de dramafilm "Dallas Buyers Club". Hij brak door met zijn rol als advocaat Jake Brigance in de misdaadfilm "A Time to Kill" uit 1996. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: