The Broken - Bespreking Cinema

 
Van Edgar Allan Poe tot 'Invasion of the Body Snatchers', verhalen over mensen die als twee druppels water op je lijken maar geen goeie bedoelingen hebben lopen als een rode draad doorheen het thriller- en griezelgenre. 'The Broken' doet een dappere poging om er een moderne draai aan te geven, waarbij het kwaad zich schuilhoudt achter het oppervlak van een spiegel. Het idee dat alles wat je kent plots een verdacht en onheilspellend tintje krijgt, werkt zo goed omdat het heel dicht bij paranoia ligt en dus inspeelt op onze angst om gek te worden. Die kant van zijn film werkt de jonge Britse regisseur Sean Ellis (sinds zijn kortfilm 'Cashback' een naam met een reputatie) alvast keurig af. 'The Broken' ziet er niet alleen bijzonder goed uit, alle dagdagelijkse voorwerpen en kleine details lijken iets te verbergen. Goeie psychologische gruwel gaat echter nog een paar stappen verder en verzint een plot die de angstwekkende schijn overstijgt. Bij 'The Broken' heb je als snel door dat je het met de uitgekiende look zal moeten stellen, ook al krijgt Ellis hier en daar een rake scène voor elkaar. Niet mis maar wel te weinig. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Broken

The Broken

Thriller  Regie: Sean Ellis Met: Lena Headey, Richard Jenkins, Asier Newman,... Als Gina McVey (Lena Headey) in een drukke straat loopt in Londen, denkt ze dat ze zichzelf in een auto voorbij heeft zien rijden. Ze besluit de auto te volgen en ziet de mysterieuze vrouw uitstappen bij een appartement. Vanaf dat moment verandert het leven van Gina in een nachtmerrie.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: