The Big Bang Theory : uitbreiding van het universum - Actueel Cinema

   - 

De bedenkers van The Big Bang Theory, Chuck Lorre en Bill Prady, moeten wellicht met de grootste smile rondhuppelen : weer een seizoen meer, zonder al te grote klachten van de fans. En nochtans beginnen de barstjes stilaan maar zeker zichtbaar te worden !

Is dit het negatieve effect van te positieve toeschouwers ?

Deze eenvoudige vraag verdient thans enige bedenking… het lijkt op het eerste zicht makkelijker dan dat het is. Terwijl TBBT altijd gescoord heeft in de box office moet er toch toegegeven worden dat de avonturen van Sheldon, Leonard, Howard, Raj, Penny, Bernadette en Amy wat pit missen sinds de afgelopen seizoenen, ondanks de vele schaterlach momenten, de tederheid en de heerlijke cameo’s (hoed af voor de prestatie van Adam West, de Batman uit de sixties). Belangrijk punt blijft natuurlijk de complexiteit van de intermenselijke relaties tussen deze vrienden, die toch wel op zijn minst gezegd heel uiteenlopende persoonlijkheden hebben (openlijk gebaseerd op het model van Friends), het verfrissende aspect van de geek cultuur en deze grote kinderen die wat bemoederd worden door hun partners. Een gevoelig evenwicht, dat steeds meer aan zijn grenzen raakt.

Wat nieuws ?

Maar we keren terug naar het negende seizoen met weinig verrassende afleveringen, of alvast toch weinig, buiten die paar, onder andere de ontdekking van Bernadette’s zwangerschap. Voor het overig eerder middelmatig allemaal : Penny en Leonard vernieuwen hun huwelijksgeloftes om zo de « pitbull » moeder van Leonard wat gerust te stellen, gekrenkt dat ze niet had mogen deelnemen aan het eigenlijke huwelijk in Las Vegas.

No sexy stuff, en daar gaan de amoureuze escapades van Sheldon’s moeder en Leonard’s vader geen verandering in brengen. Terwijl dat net DE cliffhanger van het seizoen moest worden… magertjes….

Top 10 ?

De vooruitzichten doen alvast niet dromen… maar we geven het voordeel van de twijfel aan dit hilarische team. Misschien dat het liefdesspel van de zestigers ons toch overtuigd zal krijgen. Blijft nu nog de vraag bij de aankomst van de baby van Bernadette en Howard… een grote uitdaging van de scenaristen !

Klein grut tegenover de belangrijkste vraag : zal het tiende seizoen het laatste zijn ? Daarover wordt er de laatste maanden al vlijtig gespeculeerd ! Waarschijnlijk een manier van de producers om de interesse bij de fans te meten. We houden u op de hoogte, al kunnen we van onze kant uit zeggen dat het toch stilletjes aan tijd wordt van te stoppen !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: