Burn After Reading - Bespreking Cinema

 
Na het lamentabele 'Intolerable Cruelty' en het suffe 'The Ladykillers' zag het er eventjes heel slecht uit voor de broers uit Minnesota. Ze herpakten zich echter met de grandioze geweldmeditatie 'No Country for Old Men'. En nu bewijst het duo dat ze ook hun humoristische pluimen niet verloren zijn. Katalysator van deze (al dan niet pseudo-)politieke farce zijn de memoires van een recentelijk ontslagen CIA-agent (John Malkovich). Wanneer deze schrijfsels in de handen van twee fitnesszaakbediendes (Brad Pitt en Frances McDormand) belanden, proberen zij de auteur af te persen. Nadat blijkt dat hij niet onmiddellijk toehapt, stapt het onbeholpen duo naar de Russische ambassade. Voeg een compleet overspannen veiligheidsagent (George Clooney), een overspelige echtgenote (Tilda Swinton) en een in mysteries brabbelende CIA-overste (J.K. Simmons) toe aan de mix en algemene hysterie is gegarandeerd! Of je nu beslist dat het hier om een domme komedie over niets gaat of om een razend slimme commentaar op de Verenigde Staten tijdens de Bushjaren: lachen zul je! Iedereen speelt een hilarische overdrijving van personages die je bekend voorkomen en ook de cameraman en de componist zetten bepaalde filmstandaarden in de zeik. Sterkst van al: diep vanbinnen heeft de prent een ongelooflijk warm hart.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Burn After Reading

Burn After Reading

Drama  Regie: Ethan Coen & Joel Coen Met: George Clooney, Brad Pitt, Frances McDormand In deze zwarte komedie valt een disk waarop de memoires van een CIA-agent (John Malkovich) staan, in de handen van twee gewetenloze fitness-medewerkers (Brad Pitt en Frances McDormand), die de eigenaar willen chanteren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: