Schrijfstoel van J.K. Rowling onder de hamer - Actueel Cinema

   - 

Een stoel die de Britse auteur J.K. Rowling gebruikte om haar bestsellerreeks Harry Potter te schrijven, zal morgen geveild worden in New York. Gisteren werd al een bod van 65.000 Amerikaanse dollar gedaan op het gegeerde meubelstuk.

 Op de bewuste stoel heeft Rowling "Harry Potter en de Steen der Wijzen" (uit 1997) en "Harry Potter en de Geheime Kamer" (uit 1998), de eerste twee boeken van haar beroemde reeks, geschreven. Volgens het veilinghuis Heritage Auctions, waar de verkoop plaatsvindt, heeft Rowling de stoel een eerste keer laten veilen in 2002. De opbrengst van de veiling ging toen naar een organisatie voor de strijd tegen kindermishandeling. De stoel maakt deel uit van een partij van vier stoelen die Rowling in 1995 had gekregen. Ze was toen een jonge, alleenstaande moeder die haar intrek nam in een sociale woning in Edinburgh. De stoel wordt geveild met een echtheidscertificaat van de auteur zelf.

De Harry Potter-reeks is in meer dan 67 talen uitgebracht. Van de boeken zijn meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht. Dankzij de filmversie werd J.K. Rowling een multimiljonair. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: