Des nouvelles de la planète Mars : aanval op de lachspieren - Bespreking Cinema

 
Alleen met Mars, iedereen zal u horen lachen.

Des nouvelles de la planète Mars is een Franse film die vooral doet lachen. Zo gezegd zijnde lijkt dat niet zo veel, maar gezien de tegenwoordige middelmatige kwaliteit van de made in France komedies – die rechtstreeks voor het televisieformat lijken te zijn gemaakt – is dit bijna een wonder.

Beter nog : naast ons te doen lachen brengt regisseur Dominik Moll ons een blik, tegelijkertijd teder en gruwelijk, op de personages die elk op hun beurt hun plaats trachten te vinden in een wereld zonder idealen, in een wereld waar de vooruitgang lijkt te stagneren. Naast het hilarische duo François Damiens/Vincent Macaigne brengt Moll zijn personages tot leven op het scherm en schildert er enkele geweldige portretten neer. Zonder ook maar enig greintje vulgariteit krijgen we hier verrukkelijke dialogen voorgeschoteld en een humor die soms zo vergezocht is dat deze komedie soms wel grenst aan het fantastieke.

En meer nog. Vaak bijtend maar nooit cynisch, Dominique houdt van zijn personages en tussen twee lachsalvo’s in krijgen we sympathie voor Philippe Mars, en als u veertiger bent stelt u zich wellicht dezelfde existentiële vragen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Des nouvelles de la planète Mars

Des nouvelles de la planète Mars

  Regie: Dominik Moll Met: François Damiens, Veerle Baetens,... Philippe Mars, een gescheiden vader en kaderlid in een IT-bureau, voelt zich gewrongen in de dagelijkse routine en overweldigd door de wereld om hem heen. Zijn extreem ambitieuze dochter, zijn vegetarische zoon, zijn ex-vrouw, zijn kat, zijn arty-farty zus, zijn ouders, zijn buur die in de jaren '70... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: