Al ruim 60.000 bezoekers voor Achter de Wolken - Actueel Cinema

   - 

Achter de Wolken, het langspeelfilmdebuut van regisseur Cecilia Verheyden heeft na twee weken programmatie al ruim 60.000 bezoekers kunnen bekoren. De film neemt nochtans een een a-typische plaats in het bioscoopaanbod in. 

De film van producent Peter Bouckaert ging van start in de krokusvakantie en haalde in zijn eerste week een respectabel bezoekersaantal. Tijdens de tweede week klom de film zelfs verrassend van de 10de naar de 8ste plaats in de nationale bezoekersaantallen. Een sterke mond-aan-mond reclame leek hiervan de oorzaak te zijn. Aan de hand van uitstekende reacties die op sociale media, werd duidelijk dat Achter de Wolken een aparte plek inneemt tussen de grote aanbod Amerikaanse blockbusters en de jeugdgerichte films die een groot deel van de - iets oudere - filmliefhebbers links laat liggen. Opmerkelijk is ook dat de film deze prestaties neerzet zonder voorstellingen om 22u, dus louter op basis van namiddag- en 20u-voorstellingen. Bij de start van de derde programmatieweek (gisteren) werden op een aantal locaties zelfs extra voorstellingen toegevoegd in de programmatie. Vrijwel overal in de bioscopen waar de film speelt, neemt hij een positie in de top 3 qua bezoekersaantallen in. Producent Peter Bouckaert was dan ook "in de wolken". "Het is fantastisch dat Achter de Wolken zo'n mooie plaats aan het innemen is in het reguliere bioscoop-aanbod. Het bewijst ook dat Chris Lomme en Jo De Meyere met hun geheel eigen acteerstijl, na meer dan 50 jaar succesvolle carrière, nog steeds een groot publiek weten aan te spreken."

Chris Lomme en Jo De Meyere, twee iconen uit de televisie-, film- en theaterwereld spelen geliefden, die elkaar na meer dan 50 jaar weer tegenkomen en opnieuw verliefd worden. Naast hen speelt Katelijne Verbeke de dochter, en Charlotte De Bruyne de kleindochter van Chris Lomme. Achter de Wolken is het filmdebuut van de jonge cineaste Cecilia Verheyden, het scenario is van de hand van Michael De Cock. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Achter de wolken

Achter de wolken

Romantisch  Regie: Cecilia Verheyden Met: Chris Lomme, Jo De Meyere, Katelijne Verbeke,... Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: