Rock'n Rolla - Bespreking Cinema

 
"Are you a rocknrolla?", vraagt de voice-overstem tijdens de aanvang van de nieuwe film van Guy Ritchie. De kans is groot dat je naar het einde toe volmondig "Ja!" schreeuwt. De toekomstige ex van Madonna heeft immers eindelijk nog eens gedaan waar hij goed in is: een brutale gangsterfilm vol grappige dialogen, zwierige camerabewegingen en fantastische muzieknummertjes maken! We maken kennis met One Two (rol van '300'-borstkas Gerald Butler), een 'small time crook' die overvallen uitvoert in opdracht van een sexy boekhoudster (gespeeld door 'The Chronicles of Riddick'-babe Thandie Newton). Wanneer hij van een Russische gangster steelt, komt hij in het vaarwater van ene Lenny (rol van 'In the Bedroom'-vader Tom Wilkinson) terecht. Deze 'old school' misdaadbaas heeft last van een rothumeur sinds zijn zoon - een drugsverslaafde rockster - spoorloos is. Butler en Newton vormen een verdomd heet witte doekkoppel, Wilkinson non-stop geërgerde Lenny doet je meermaals in lachen uitbarsten en die soundtrack vol knallende rocksongs - onze favorieten: 'Have Love, Will Travel' van The Sonics en 'Funnel of Love' van Wanda Jackson - brengt zelfs een verlamde aan het dansen!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
RocknRolla

RocknRolla

Actie  Regie: Guy Ritchie Met: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton In Londen proberen verschillende partijen een geweldige deal van een Russische gangster in handen te krijgen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: