Opnieuw discussie over gebrek aan diversiteit op Oscars - Actueel Cinema

   - 

Voor het tweede jaar op rij is geen enkele Afrikaans-Amerikaanse acteur of actrice genomineerd voor een Oscar. Het gebrek aan diversiteit zorgt opnieuw voor controverse op Twitter. 

Door de controverse is de hashtag #Oscarssowhite ("De Oscars zijn zo blank") wereldwijd trending. Het is niet de eerste keer dat de Oscars op deze manier in opspraak komen: vorig jaar greep onder meer Ava DuVernay, de zwarte regisseuse van de Martin Luther King-film "Selma", naast een nominatie. Ook de hoofdrolspelers van diezelfde film zagen een nominatie aan zich voorbijgaan. Dit jaar hoopten een aantal genomineerden om het tij te keren, maar uiteindelijk kwamen ze van een koude kermis thuis. "De Oscars zijn zo blank dat zwarte mensen niet eens genomineerd kunnen worden voor films over zwarten", klaagt Joy Reid, auteur van politieke boeken, op Twitter. Andere Twitteraars halen het voorbeeld aan van de zevende Rocky-film "Creed". Hoofdrolspeler Michael B. Jordan werd niet genomineerd voor zijn rol van een jonge bokser terwijl Sylvester Stallone, die een bijrol in dezelfde film heeft, wel een nominatie kreeg als "Beste acteur in een bijrol". Er is op dit moment nog geen sluitende verklaring voor het gebrek aan zwarte acteurs en actrices in de lijst van Oscar-nominaties. Sommigen zeggen dat de jury van de Oscars voornamelijk bestaat uit oude blanke mannen die eerder geneigd zijn om te kiezen voor thema's die ze kennen.

De voorzitster van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, Cheryl Boone Isaacs, zelf Afrikaans-Amerikaanse, heeft toegegeven dat er nog werk aan de winkel is op vlak van diversiteit. "Het is goed dat men hierover discussieert. We moeten maatregelen blijven nemen om te zorgen dat de sector meer open is op het gebied van aanwerving en opleidingen", aldus de voorzitster. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: