Belgische langspeelfilm "Je me tue à le dire" valt in de prijzen in Palm Springs - Actueel Cinema

   - 

De Belgische langspeelfilm "Je me tue à le dire" van de Franse regisseur Xavier Seron heeft op het Internationale Filmfestival van Palm Springs (Californië) de prijs voor beste debuutfilm in de wacht gesleept. Dat meldt het Franstalige audiovisuele promotieagentschap Wallonie Bruxelles Images. 

De film, die pas in april in België uitkomt, nam het op tegen elf andere films in de categorie "New Voices/New Visions". De prijs bestaat uit een glassculptuur en de winnaar mag voor 60.000 dollar aan cameramateriaal van Panavision huren. De jury wist de Belgische zwarte komedie te smaken "voor zijn humor en unieke en onverwachte manier van vertellen".

De film vertelt het verhaal van dertiger Michel (vertolkt door Jean-Jacques Rausin), die achtervolgd wordt door een angst om te sterven. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Je me tue à le dire

Je me tue à le dire

  Regie: Xavier Seron Met: Serge Riaboukine, Myriam Boyer, François Dupont Michel heeft besloten te stoppen met roken. Desondanks zal het zijn dood niet voorkomen. Hij weet het. Het is onafwendbaar. Dit is allemaal de schuld van zijn moeder. Sinds hij besloten heeft het gezinshuis te verkopen en zijn moeder in een bejaardenhuis te plaatsen begint hij stukken haar te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: