Crimson Peak: zeer voorspelbaar, maar ook zeer mooi - Bespreking Cinema

   - 

Crimson Peak is beslist een van de mooiste films van het jaar. Het is een visueel snoepfestijn voor oudere toeschouwers en liefhebbers van gotische romans.

De spoken lijken zo weggelopen uit schilderijen van Goya, de kleur rood heeft hier een gelijkaardige emotionele impact als in Vertigo en de adembenemende combinatie van kostuums en decors doen denken aan de films van Visconti. Guillermo del Toro was duidelijk de ideale regisseur voor een respectvolle verfilming van een gotische roman. Eigenlijk toont hij hier dat hij old school is. De film bevat geen enkel overbodig, overhaast en betekenisloos shot. De schoonheid van de film is zo overweldigend dat je niet al te zwaar tilt aan de voorspelbaarheid van het verhaal. Na een kwartier weet je hoe de vork aan de steel zit. Want de literaire en andere invloeden zijn overduidelijk: Rebecca, Jane Eyre, Wuthering Heights, The Turn of the Screw en ook Japanse spookverhalen zoals Kwaidan en Ringu. Maar del Toro lijkt zich bewust te zijn van die voorspelbaarheid, want hij focust zich, op inhoudelijk vlak, vooral op de personages en de subtext (Engelse aristocraten als vampiers die het bloed uit de aarde zuigen).

Het eindresultaat is niet zo uniek en vernieuwend als Pan’s Labyrinth, maar je hebt na de eindgeneriek meteen zin om hem nog eens te bekijken.   

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Crimson Peak

Crimson Peak

Horror  Regie: Guillermo del Toro Met: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain Wanneer haar hart is gestolen door een verleidelijke vreemdeling, wordt een jonge vrouw meegevoerd naar een huis op een berg van bloedrode klei. Het is een plek gevuld met geheimen die haar voor altijd zullen achtervolgen. Tussen begeerte en duisternis, tussen mysterie en waanzin, ligt de waarheid... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: