The Martian: NASA-propaganda - Bespreking Cinema

   - 

De beste films van Sir Ridley Scott, Alien, Blade Runner en The Counselor, zijn vrij pessimistische drama's waarin de mens soms zwaar boet voor wat hij allemaal uitsteekt. En als Ridley dan al eens een optimistische film maakt (Thelma & Louise) dan overleven zijn protagonisten het niet.


Wat moet je dan in hemelsnaam denken van The Martian, een patriottische Robinson-op-Mars-avonturenfilm die aanvoelt alsof hij gemaakt werd door Ron Howard? Na een half uur heb je door dat het allemaal wel goed zal aflopen. Zo is de film nu eenmaal gestructureerd. Maar wat bezielde Scott dan om zo’n ouderwetse crowd pleaser te maken? Het kan niet anders dan dat hij, samen met Christopher Nolan, het NASA-ruimteprogramma terug leven wil inblazen. De realist Scott gelooft al lang niet meer in het overleven op onze planeet en transformeerde daarom in de optimist Scott die zo snel mogelijk naar Mars wil om daar een kolonie te starten.

Nu, dit alles wil niet zeggen dat The Martian vervelend zou zijn. Absoluut niet, maar dit is wel een braaf en ouderwets survival-drama over een Tom Hanks (gespeeld door Matt Damon) die snel Cast Away en Apollo 13 nog eens mag overdoen om te eindigen als een echte Amerikaanse held. De NASA dankt u alvast voor uw aandacht en (straks) financiële steun. 

 

 Meningen

 Ook te zien op "Ridley Scott", "Matt Damon" en "science-fiction"...

 Al het nieuws cinema

The Martian

The Martian

Actie, Science-Fiction, Avontuur  Regie: Ridley Scott Met: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara Tijdens een bemande Mars-missie worden astronaut Mark Watney (Matt Damon) en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de onherbergzame en barre planet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: