Felix Van Groeningen regisseert nieuwe film voor Brad Pitt - Actueel Cinema

   - 

Felix Van Groeningen zal voor het Amerikaanse productiebedrijf New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Hollywood-acteur Brad Pitt, een nieuwe speelfilm regisseren. "Beautiful Boy" zal zijn zesde speelfilm worden, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag. 

Het scenario van de speelfilm is gebaseerd op twee succesvolle boeken van New York Times-journalist David Sheff over de drugsverslaving van zijn zoon. Het verhaal van de verslaving en het afkicken van methadon wordt beschreven door de ogen van een vader. Scenarist Luke Davies, die eerder zijn sporen heeft verdiend met de James Dean-filmbiografie "Life", zal de verhalen bewerken voor de film. Er zijn nog geen namen bekendgemaakt van acteurs, laat het VAF nog weten. "

Beautiful Boy" wordt de eerste Amerikaanse speelfilm voor Felix Van Groeningen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde speelfilm "Belgica", die in het voorjaar van 2016 in de Belgische filmzalen te zien is. Eerder maakte de Vlaamse regisseur "The Broken Circle Breakdown", "De helaasheid der dingen", "Dagen zonder lief" en "Steven + Sky" met steun van het VAF. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: