"Le tout nouveau testament" van Jaco Van Dormael geselecteerd voor European Film Awards - Actueel Cinema

   - 

Jaco Van Dormaels nieuwste film "Le tout nouveau testament" is naast twee andere Belgische coproducties geselecteerd voor de European Film Awards. Vandaag maakte de European Film Academy de 52 geselecteerden bekend. De 28ste prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 12 december in de Duitse hoofdstad Berlijn. 

Naast de nieuwste prent van Van Dormael, die sinds enkele dagen in de zalen te zien is, is ook "Eisenstein in Guanajuato" van Peter Greenaway genomineerd. Dit is een Belgische, Nederlandse, Finse en Mexicaanse samenwerking waarin het leven van de Russische cineast Sergej Eisenstein -actief tijdens de Sovjet-periode- wordt verfilmd. Een andere Belgisch-Nederlandse coproductie, "Schneider VS. Bax", van regisseur Alex van Warmerdam, maakt de Belgische delegatie voor de Europese filmprijzen compleet.

Tijdens de komende weken zullen de 3.000 leden van de European Film Academy hun keuze mogen maken in de verschillende categorieën zoals daar zijn "beste acteur" en "beste actrice". De uiteindelijke nominaties worden bekendgemaakt op 7 november tijdens het Europese filmfestival van Sevilla, in Spanje. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: