Mustang : draf of galop ? - Bespreking Cinema

   - 
Mustang : een knappe en rebelse generatie

Vijf zussen, vijf tienermeisjes, wens volop van het leven en de liefde te genieten. Maar in de afgelegen Turkse regio waar ze wonen met hun oom en tante is dat niet mogelijk, het leven en de plaats van de vrouw bevindt zich daar nog steeds aan de haard.

Beperkt door de tradities en de sombere kleding die ze moeten dragen gaan de meisjes toch reageren, elk op hun beurt, tegen de gearrangeerde huwelijken die de groep dreigt te scheiden. Deze eerste film van regisseuse Deniz Gamze Ergüven is een geweldige verrassing. Hij behandelt met een communicatieve energie en frisheid de onwaardige situatie in dewelke deze vrouwen leven. De Frans-Turkse regisseuse veroordeelt, via hun ongehoorzaamheden, en bijna zoals een realistisch sprookje, de wijze waarop de Turkse mannen huw vrouwen opsluiten, bijna zoals in de gevangenis. Ze constateert eveneen de verantwoordelijke rol die bepaalde vrowen er in spelen.

Zoals de lange manen van het wilde paard dat de titel geïnspireerd heeft zullen we de lange rebelse haren van deze jonge actrices ook niet snel vergeten, het toonbeeld van de jonge Turkse vrouwen, op zoek naar vrijheid en zelfontplooing.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Mustang

Mustang

Drama  Regie: Deniz Gamze Ergüven Met: Erol Afsin, Günes Nezihe Sensoy,... De zomer begint. In een afgelegen dorpje in Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag. Ze zijn uitgelaten en onderweg wordt er gestoeid met de jongens van het dorp waardoor ze een groot schandaal met onverwachte gevolgen ontketenen. Hun thuis verandert langzaamaan in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: