Paradise Trips : een tegenvallende trip - Bespreking Cinema

 
Paradise Trips : een te voorspelbare initiatie reis

Hier is Mario the boss ! Dat is hoe Mario de neo-hippies verwelkomt die hij moet begeleiden naar een techno festival in Kroatië. Die reis zal tegelijk ook de laatste zijn van de bus genoemd "Paradise Trips".

Ambiance volop in het voertuig… des te meer door het feit dat de zoon en kleinzoon van de toekomstig gepensioneerde aanwezig zijn (die hij eerder verworpen heeft). Er wordt zonder veel subtiliteit gespeeld met de confrontatie tussen Mario, de oude Antwerpenaar met al zijn vooroordelen en de Peace, Drugs and Techno ‘anders-mondialisten’, en de soms te voorspelbare toenadering tussen de verloren zoon en de autoritaire vader. Clichés stapelen zich op. Uitzondering is die ene, eerder leuke, scène waarin Mario, na het nemen van genotsmiddelen, zich letterlijk transformeert in Super Mario, en een zeer ontroerende finale scène die de familiale banden nog eens aanhaalt.

Daarbuiten verveelt men zich eerder. Jammer voor Gene Bervoets, die Mario vertolkt en die er in slaagt sympathie op te wekken voor dit eerder antipathieke personage, die in se toch gevoelig is en op zoek naar liefde voor zijn zoon.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Paradise Trips

Paradise Trips

Drama  Regie: Raf Reyntjens Met: Gene Bervoets, Jeroen Perceval,... Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Op de vooravond van zijn eigen pensioen moet hij tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen. Onderweg groeit het conflict tussen de conservatieve Mario en zijn... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: