Jurassic World : Op wandel met dino's ! - Bespreking Cinema

   - 

Doorspekt met geeky humor (uiteraard perfect voor Chris Pratt) en echt wel leuk, Jurassic World streeft er niet naar het genre te vernieuwen maar wel terug actueel te maken, en een interessante, doch soms onevenwichtige, franchise te heractiveren.

En men moet toegeven dat Colin Trevorrow goed zijn plan trekt in het spel der referenties… . Het gaat hier om een plezierige dialoog tussen het verleden en het heden van het ‘Krijt’ park, en dat brengt ons in een soort van « parallelle wereld » ! Een werkelijkheid waarin er vintage Jurassic Park t-shirts verkocht worden op eBay, waar een nieuwe verkenningsruimte werd gebouwd – quasi – op de ruïnes van het oude park en waar alles natuurlijk het vroegere model moet overstijgen. Vandaar dus ook dat speciaal genetisch gemodificeerd wezen : de Indominus Rex, even slim als gruwelijk.

Uiterst fun, Jurassic World doet ons ongelofelijk deugd en we vinden opnieuw die onnavolgbare sfeer terug van de Spielberg producties uit de jaren ’80 en ’90. Een uitstekende referentie, van begin tot einde !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Jurassic World

Jurassic World

Actie, Science-Fiction, Avontuur  Regie: Colin Trevorrow Met: Bryce Dallas, Chris Pratt, Vincent D'Onofrio,... Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, JURASSIC WORLD. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton. Het scenario werd geschreven door Rick Jaffa,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: