Annie Leibovitz : Life through a lens - Bespreking Cinema

 
'Annie Leibovitz: Life Through a Lens' begint met een hele reeks bekende mensen die de naam 'Annie Leibovitz' uitspreken, en in de loop van deze documentaire krijgen we ook een hele reeks meningen over het werk van de beroemde fotografe te horen. Daarnaast wil de film schetsen waar Leibovitz vandaan komt, wat haar motiveert om foto's te nemen en wat haar typeert als artieste. Hier en daar valt er wel een kritische noot te ontwaren ("Leibovitz' werk is het toppunt van een cultuur die geobsedeerd is met beroemdheden") en ook de jaren dat ze met drugsproblemen worstelde komen aan bod maar over het algemeen is dit een bijzonder zalvend en zachtaardig portret. Dat hoeft ook niet te verbazen want de vrouw achter de camera is Annies jongere zus Barbara, en die is duidelijk niet van plan om een vlammende familieruzie te ontketenen. Wie hoopte op een document dat zijn onderwerp gebruikt om dieper te graven, zal teleurgesteld zijn. Wie tevreden is met een blik achter de schermen bij een bejubelde vakvrouw met een indrukwekkende carrière zal dit echter wel smaken. Alleen jammer dat de digitale camera de esthetische kwaliteit van Leibovitz' werk allesbehalve tot zijn recht laat komen. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Annie Leibovitz : Life through a lens

Annie Leibovitz : Life through a lens

Documentaire  Regie: Barbara Leibovitz Met: George Clooney, Mikhail Baryshnikov,... Documentaire over het leven en het werk van de Amerikaanse fotografe Anna Leibovitz. Ze is één van de meest gevierde portretfotografen van Amerika en legt haar onderwerpen met een vaak theatrale of provocatieve verbeelding vast.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: