Far from the madding Crowd: degelijke remake - Bespreking Cinema

   - 

In 1967 maakte John Schlesinger zijn versie van Far from the madding Crowd, de klassieker van Thomas Hardy (Tess) met Julie Christie, Terrence Stamp, Alan Bates en Peter Finch in de hoofdrollen.

Er volgde nog een televisieproductie, maar de remake door Thomas Vinterberg is opnieuw een heuse bioscoopfilm. Wie de versie van Schlesinger niet zag, moet beslist die van Vinterberg zien, want ze is minstens zo goed, maar ook even klassiek. Dat laatste is op zich geen probleem, want het verhaal vraagt dat een beetje. De nieuwe cast is opnieuw uitstekend, behalve dan dat Carey Mulligan iets geloofwaardiger is dan de wat te glamoureuze Julie Christie. Zeer interessant, en intrigerender dan Alan Bates zaliger, is de heel stille en intense vertolking van Matthias Schoenaerts als de boer die alles verliest en toch het morele centrum van de film wordt. Ook Michael Sheen is zeer degelijk in de Peter Finch-rol. Vinterberg brengt het verhaal tot leven zonder het te forceren of nodeloos modern te doen. Interessant aan het verhaal is vooral het vreemde feminisme.

In de zin dat onder die feministische laag toch nog een conservatief laagje zit. Want uiteindelijk heeft het hoofdpersonage toch nog een man nodig om ‘gered’ te worden, een goede man, maar toch nog een man.

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Far From the Madding Crowd

Far From the Madding Crowd

Drama  Regie: Thomas Vinterberg Met: Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen Far from the Madding Crowd gaat over de onafhankelijke, mooie en eigenzinnige Bathsheba Everden (Carey Mulligan) en de drie totaal verschillende mannen in haar leven: Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), een schapenhouder die gefascineerd is door haar halsstarrigheid; Frank Troy (Tom Sturridge), een... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: