Connasse : verborgen camera op het grote scherm - Bespreking Cinema

   - 

De doelen van ‘Connasse’ zijn eenvoudig en duidelijk : ze hekelt de middelmatigheid en lelijkheid van de wereld en wenst nu eindelijk het prestigieuze leven te leiden dat ze verdient…

Natuurlijk dient dat allemaal te gebeuren zonder dat ze daar ook maar één vinger voor moet uisteken ! De beste oplossing is, volgens Stéphane Berne althans (een bekende Franse royaltywatcher en journalist) : met de Engelse prins Harry huwen ! En dus vertrekt Camille Cottin naar Londen, in de hoop er een koninklijk leven te gaan leiden.

Om dit te doen kiest de actrice deze keer voor het grote filmformaat, maar blijft ze wel haar werkwijze met verborgen camera behouden .

Miss Cottin blijft nog steeds even overtuigend als « Connasse » (Frans voor "troela"), ze is snobistisch, oneerbiedig, en heeft ongelofelijk veel lef… we zouden bijna vergeten dat het hier om een fictief personage gaat. Ze beklimt de poort van het koninklijk paleis, onderbreekt een parade van de « horses guards »… de actrice werkt hier met de grote middelen !

Enkelen grappen zijn ietwat minder geslaagd. Wat op het kleine scherm werkte heeft daarom niet dezelfde impact in de bioscoop. Desondanks blijven de dialogen perfect georchestreerd en volgen ze elkaar voortreffelijk op !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Connasse, Princesse des Coeurs

Connasse, Princesse des Coeurs

Komedie  Regie: Eloïse Lang & Noémie Saglio Met: Camille Cottin

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: