Gomorra - Bespreking Cinema

 
Een kleine jongen wil maar al te graag deel uitmaken van die stoere bende die rondhangt op de hoeken van zijn buurt. Een oudere kerel brengt elke dag geld rond maar als er een bendeoorlog uitbreekt, weet hij niet meer aan welke kant hij staat. Een pas afgestudeerde universitair begint te werken voor een vriend van zijn vader die blijkbaar niet vies is van een illegaal zaakje meer of minder. Twee tieners gaan zo op in hun liefde voor gangsterfilms als 'Scarface' dat ze zelf wapens beginnen te stelen. En een kleermaker speelt een gevaarlijk spelletje wanneer hij beslist om de concurrentie een handje te helpen. Wat hebben al deze figuren met elkaar te maken? Op één of andere manier zijn ze betrokken bij de vuile zaakjes van de camorra, de Napolitaanse maffia. Cineast Matteo Garrone verfilmt op weergaloze wijze het boek van journalist Roberto Saviano. Op geen enkel moment worden de feiten op een 'The Godfather'-achtige wijze geromantiseerd, de beelden van bouwvallige appartementscomplexen, angstwekkend diepe afvalputten en leegstaande villa's grenzen aan het hallucinante en - belangrijkst van al - plots begrijp je al die van de pot gerukte nieuwsberichten over de wantoestanden in Napels. De terechte winnaar van de Prijs van de Jury in Cannes eerder dit jaar!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Gomorra

Gomorra

Drama  Regie: Matteo Garrone Met: Salvatore Abruzzese & Salvatore Ruocco About Bica, a young woman living in a dumpy apartment in a big city, who works with a gang of pickpockets. When Bica steals from a man at a shopping mall, his beautiful rich and spoiled daughter Milka follows her. A friendship ends up developing between the girls.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: