Wild, Inherent Vice, The Riot Club, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw nieuwe Cinereview ! Zoals elke week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Van de lente is er nog bijna geen spoor te zien en koning winter heerst nog steeds in het land. En wat is er nu beter dan een gezellig avondje bioscoop om een koude winteravond op te warmen ?

We beginnen met Wild. Na verschillende jaren van roekeloos leven en een mislukt huwelijk, maakt Cheryl een overhaaste beslissing, zonder enige ervaring begint ze aan een wandeling van 1600 km over de Pacific Crest Trail. Een reis van een moderne vrouw ide op zoek is naar zichzelf en die op haar manier reageert op die innerlijke natuurkreet. Reese Witherspoon kruipt volledig in de rol van Cheryl, de landschappen zijn grandioos en regisseur Jean Marc Vallée maakt hier dan ook handig gebruik van. Ondanks al die schoonheid mist de film wat aan inhoud. Het verhaal zelf is gebaseerd op waargebeurde feiten maar mist aan emotie.

Inherent Vice is het verhaal van Larry « Doc » Sportello, privé detective in Los Angeles in 1970 en verslaafd aan dikke joints. Zijn ex komt plots onverwachts binnengewandeld en legt hem uit dat ze betrokken is in een zaak van overspel, en haar minnaar dreigt ontvoerd te worden. Larry beslist haar te helpen en bevindt zich gekatapulteerd in een wereld vol gekke personages. Enkel een regisseur met het talent van Paul Thomas Anderson kon dit werk van Thomas Pynchon verfilmen, bekend om zijn onsamenhangende, vreemde stijl en het overmatige gebruik van genotsmiddelen. Anderson balanceert constant tussen vreemde humor en klassieke politiefilm. Inherent Vice richt zich daarom dan ook voornamelijk tot een gewaarschuwd en cinefiel publiek.

The Riot Club is een geheime studentenclub voor de elite aan de conservatieve universiteit van Oxford. Losbandigheid en overdaad zijn er sinds drie eeuwen legio. Miles en Alistair, twee eerstejaarsstudenten, zullen voor niets terugdeinzen nu ze de eer hebben er van deel uit te mogen maken … Doorheen het initiatieproces van deze twee groentjes toont de Deense regisseuse ons een eerder simplistisch portret van de elite. Een feit dat alom geweten is : geld en macht kunnen tot alles leiden. Gelukkig zorgt de cast ervoor, met Max Irons en Ben Schnetzer, dat The Riot Club geen slechte kater wordt.

We eindigen met een film van bij onze noorderburen : Michiel De Ruyter. Halverwege de 17e eeuw is Nederland één van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld… Een stuk Nederlandse geschiedenis, met Charles Dance (Game of Thrones) en Rutger Hauer.

Avontuur, drugs, seks en rock’n’roll, of geschiedenis… er staat weer heel wat op het programma deze week !

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: