Kasteel van Gaasbeek decor voor Franse film The Profs - Actueel Cinema

   - 

Deze en volgende maand strijkt de crew van de Franse film The Profs neer in het Kasteel van Gaasbeek. De film is een vervolg op de komedie Les Profs uit 2013. Het kasteel vormt het ideale decor voor een neogotisch college waar de leerkrachten er zeer aparte manieren van lesgeven op na houden. 

De opnames zullen zo'n 8 dagen in beslag nemen, en er wordt zowel binnen als buiten gefilmd. Voor het Kasteel van Gaasbeek is het de eerste keer dat zo'n massaproductie neerstrijkt op haar domein. "We zijn soms nog het decor voor opnames maar het is de eerste keer dat dit op zo'n grote schaal gebeurt", vertelt Marieke Debeuckelaere, communicatieverantwoordelijke van het kasteel. "Op draaidagen lopen hier zo'n 120 mensen rond, normaal zijn we met een tiental. De crew kwam bij ons terecht nadat een location scout gecharmeerd was door de sfeer in het kasteel, die helemaal beantwoordt aan die van een neogotisch college." Welk budget het Kasteel van Gaasbeek voor de opnames ontvangt, wil men niet communiceren. "Maar natuurlijk zijn de extra fondsen zeer welkom voor onze werking", aldus Debeuckelaere.

De film The Profs wordt geregisseerd door Pierre François Martin-Laval en is een vervolg op Les Profs, een film uit 2013 die in Frankrijk maar liefst 4 miljoen bezoekers had. Het verhaal is geïnspireerd op de gelijknamige strip. De hoofdrollen worden vertolkt door Franse sterren als Didier Bourdon, Piere François Martin-Laval en Isabelle Nanty. De film zal midden juli 2015 in de zalen te zien zijn. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: