Horrible Bosses 2: geen recht op een bonus - Bespreking Cinema

   - 

Hoe lang zou regisseur Sean Anders — geruggensteund door een hele batterij broodschrijvers — aan het scenario van Horrible Bosses 2 gesleuteld hebben? Een maand? Zes weken? Was het scenario überhaupt al klaar toen hij met zijn acteurs op de set verscheen?

In elk geval geeft het vervolg op de succesvolle komedie van drie jaar geleden voortdurend de indruk dat iedereen zijn grapjes en dialogen ter plekke uit zijn duim zuigt. En niemand is uitzonderlijk geïnspireerd.

Dus komt Horrible Bosses 2 er vooral op neer dat we nog eens hetzelfde liedje te horen krijgen als de vorige keer, maar dan gezongen met een pak minder overtuiging. Dat het deze keer om ontvoering in plaats van moordpoging gaat, maakt het verschil niet. Dat ze deze keer moeten afrekenen met twee vijanden in plaats van drie maakt ook al weinig uit. Het zegt genoeg dat de schaarse hoogtepunten in dit vervolg allemaal toebehoren aan personages die de vorige keer ook al van de partij waren, om Kevin Spacey en Jennifer Aniston niet bij naam te noemen. De anderen proberen de schijn hoog te houden maar weten duidelijk heel goed dat ze in een drol hebben gestapt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Horrible Bosses 2

Horrible Bosses 2

Komedie  Regie: Sean Anders Met: Jennifer Aniston, Chris Pine, Christoph Waltz In Horrible Bosses 2 hebben Nick, Dale en Kurt er genoeg van om gecommandeerd te worden en besluiten ze voor zichzelf te beginnen. Maar al snel raken ze hun bedrijf kwijt aan een gladde investeerder. De wanhoop nabij, en zonder enige juridische poot om op te staan, bedenken de drie beginnend... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: