La prochaine fois je viserai le coeur: de bekende moordenaar - Bespreking Cinema

   - 

Waarom doet Franck Neuhart, het hoofdpersonage uit het waar gebeurde La prochaine fois je viserai le cœur wat hij doet? Waarom pijnigt hij zich elke avond? Waarom gedraagt hij zich wreed tegenover de vrouw die zichtbaar van hem houdt?

En vooral: waarom trekt hij erop uit om jonge vrouwen aan te vallen en neer te schieten? Dat zijn de vragen die elke kijker zich stelt terwijl hij naar deze uitstekende Franse thriller kijkt, en het feit dat ze onbeantwoord blijven, maakt de sfeer enkel nog meer beangstigend.

Regisseur Cédric Anger weet namelijk ook dat er geen handige antwoorden zijn. Franck begrijpt zijn eigen drang om te doden ook niet, enkel dat hij eraan moet toegeven. Tegelijk is hij een gendarme die deel uitmaakt van het team dat achter de ongrijpbare psychopaat — hij zelf dus — aanzit, wat de situatie des te eigenaardiger kleurt. En ook des te ironischer, want ondanks zijn diep donkere onderwerp heeft La prochaine fois je viserai le cœur ook iets van een groteske komedie. Vooral wanneer Franck fouten begint te maken en een getuige laat die een robotfoto samenstelt, neemt de film een wending die je enkel kan omschrijven als hilarisch.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

La Prochaine Fois je Viserai le Coeur

La Prochaine Fois je Viserai le Coeur

Thriller  Regie: Cédric Anger Met: Guillaume Canet, Ana Girardot, Jean-Yves Berteloot In 1978 en 1979 werden de inwoners van het Franse departement van de Oise opgeschrikt door een reeks moorden die angst en terreur zaaide over heel de streek. De maniak in kwestie had het telkens gemunt op jonge vrouwen, geheel willekeurig gekozen. De dader is overal en nergens, ontsnapt met... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: