The Last Duel: een episch drama geschreven door Ben Affleck en Matt Damon - Actueel Cinema

   - 

De verfilming van de gelijknamige roman van Eric Jager, The Last Duel, dompelt je helemaal onder in de Middeleeuwen en hun feodaal systeem.

Frankrijk, de 14e eeuw. Een ridder, Jean de Carrouges genaamd, keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst de schildknaap, een oude vriend van de ridder, als dader aan. De schildknaap beweert dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

Zoals we al beschreven in onze review, bundelt The Last Duel alle ingrediënten van een grote film: een scenario vol nuance (geschreven door Affleck et Damon), een productie met oog voor detail en perfecte esthetiek (verzorgd door Ridley Scott) en een 5-sterren cast die gedragen wordt door Adam Driver, Jodie Comer en Matt Damon.

Bekijk hier de uren van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
The Last Duel

The Last Duel

Drama, Historische film  Regie: Ridley Scott Met: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer Frankrijk, de 14e eeuw. Een ridder, Jean de Carrouges genaamd, keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst de schildknaap, een oude vriend van de ridder, als dader aan. De schildknaap beweert dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: