Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel Cinema

   - 

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety. 

Hugh Grant is altijd een voorvechter geweest voor hervormingen in het medialandschap, maar nu richt hij zijn pijlen meer specifiek op de invloed van online propaganda. "De triomf van technologie op democratie is angstaanjagend," vertelde Grant. "Trump zou nooit verkozen geraakt zijn zonder Facebookmanipulatie en ook van de brexit zou geen sprake geweest zijn. Het ligt nu in de mogelijkheden van vermogende mensen om twijfelende stemmers te beïnvloeden door middel van gerichte Facebookadvertenties."

Voor de Britse acteur ligt de oplossing dan ook voor de hand. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken. Als ik kijk naar de pro's en contra's, dan zijn er veel meer van die laatste. We hadden een goed leven voor sociale media opkwam." Toch zou hij zich ook tevreden stellen met een iets minder radicale oplossing. "Het minste wat we kunnen doen, is de anonimiteit op sociale media wegnemen." (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: