Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel Cinema

   - 

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers. 

Spinney gaf zijn stem aan de Sesamstraat-personages sinds het begin in 1969. Hij werd destijds aangeworven door Jim Henson, het brein achter de populaire kinderserie, en verscheen in de meeste van de 4.400 afleveringen van Sesamstraat. De poppenacteur zal zijn laatste aflevering morgen opnemen, luidt het in de Amerikaanse pers. Enkele stemopnames van de man zullen volgend jaar te horen zijn in de 50ste verjaardagsshow van Sesamstraat. In de New York Times prijst Spinney zich gelukkig met zijn werk. "Ik heb altijd gevonden dat ik een gelukzak was omdat ik de twee beste Muppets mag spelen. Gestalte geven aan Big Bird is een van de leukste dingen die ik in mijn leven mocht doen."

Het pensioen van Spinney betekent niet het einde van Big Bird, bij ons beter bekend als Pino. Volgens de 84-jarige acteur zal de rol van zijn gevleugelde personage vanaf nu ingevuld worden door Matt Vogel, die al sinds 1996 werkt voor de producenten van Sesamstraat. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: