Simpsons-makers kunnen kritiek op "stereotiepe Apu" niet doen verstommen - Actueel Cinema

   - 

De makers van de populaire tv-serie "The Simpsons" hebben het personage Lisa laten reageren op de kritiek dat de Indiase winkeluitbater Apu te stereotiep voorgesteld wordt. De reactie van de dochter des huizes, doorgaans het morele geweten van de serie, was echter erg lauw. Heel wat kijkers reageerden misnoegd. 

Het was de comedian Hari Kondabolu die in 2017 de kat de bel aanbond met de documentaire "The Problem with Apu", waarin hij aankaartte dat het personage Apu Nahasapeemapetilon erg stereotiep werd voorgesteld. Nu hebben de makers van de animatieserie daarop gereageerd. "Iets dat tientallen jaren werd geprezen en als niet-beledigend gold, is nu politiek incorrect. Wat moet je ermee? ", zegt Lisa in de aflevering van afgelopen zondag over de stereotiepe beeldvorming van migranten wanneer haar moeder Marge voorleest uit een boek over immigranten. Ze kijkt daarbij naar een foto van Apu op haar nachtkastje met het opschrift "Don't have a cow" (maak je niet druk). Daarmee lijken de makers zich weinig aan te trekken van de critici.

Op Twitter oogstte de aflevering heel wat kritiek. "Wow", reageerde documentairemaker Kandabolu. "Politiek incorrect? Is dat het resultaat van mijn film en de discussie die erop volgde? Ik hield van dit programma. Dit is triest." Time Magazine schreef dat de aflevering fans "alleen maar bozer" gemaakt heeft. Filmcriticus William Mullally van de televisiezender al-Arabiya omschreef de reactie van de makers als "onverschillig en geïrriteerd schouderophalen". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: