Regisseur van 'Thor: Ragnarok' noemt zijn geboorteland "racistisch als de pest" - Actueel Cinema

   - 

De Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi, in 2004 genomineerd voor een Oscar voor zijn kortfilm 'Two Cars, One Night', is aan zijn recentste superheldenfilm 'Thor: Ragnarok' te zien een man met veel gevoel voor humor, maar over één iets is hij niet te spreken: het racisme in zijn geboorteland tegenover mensen van Maori-afkomst - de oorspronkelijke bewoners van het land. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline.

 In een interview met het Britse magazine Dazed & Confused vertelde Waititi openlijk over zijn Polynesische wortels, een verzamelnaam voor volkeren waartoe ook de Maori behoren. Zijn vader is een afstammeling van de Maorische Te-Whanau-a-Apanui-stam en zijn Europese moeder is Joodse. "Ik was het soort kind dat een winkeleigenaar nauwlettend in de gaten zou houden", zegt hij over het opgroeien in zijn geboorteland. "Nieuw-Zeeland is de beste plek op aarde, maar racistisch als de pest", klinkt het. "Mensen weigeren er om Maorische namen correct uit te spreken. Polynesiërs worden er nog steeds gediscrimineerd, andere huidskleur of niet." Waititi sprak onder meer over betuttelende reacties in grootstad Auckland op zijn succes, wanneer mensen hem vertellen dat hij "het ver geschopt heeft voor iemand van zijn soort". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Thor : Ragnarok

Thor : Ragnarok

Actie, Drama, Fantasy  Regie: Taika Waititi Met: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett,... Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: