Johan Heldenbergh en Veerle Baetens op het podium van European Film Awards - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse acteurs Johan Heldenbergh en Veerle Baetens gaan zaterdag samen optreden tijdens de uitreiking van de European Film Awards. Ze mogen tijdens de show een nummer uit 'The Broken Circle Breakdown' brengen. Dat meldt de European Film Academy vandaag in een persbericht. 

De Vlaamse 'The Broken Circle Breakdown' van Felix Van Groeningen veroverde in 2012 de filmzalen in eigen land en werd ook gewaardeerd buiten de landsgrenzen. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht. Hoofdrolspeelster Veerle Baetens werd op de European Film Awards in Berlijn bekroond als beste actrice. Ook voor Heldenbergh is het niet de eerste keer op het podium in Berlijn: in 2015 mocht de acteur er zelf een filmprijs uitreiken. Het tweetal Heldenbergh en Baetens maakte op het witte doek indruk met een memorabele, ingetogen uitvoering van het nummer 'If I needed you'. Ze mogen dat nu herhalen voor een internationaal publiek. De uitreikingsceremonie vindt komende zaterdag plaats in de Duitse hoofdstad.

Het acteursduo is niet het enige Begische kantje aan de 30ste European Film Awards. Ook de Belgische componist Raf Keunen prijkt op de lijst met 'special guests'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: