Nieuwe series, oude concepten. - Dossier Cinema

   - 

Als voorbeeld nemen een 3-tal voorbeelden :

Bryan Singer begaat een gigantische flop met Superman Returns (nochtans niet zo slecht) in 2006. Het duurt niet lang eer Zack Snyder ons in 2013 zijn Man of Steel brengt met de hulp van scenarist David Goyer (Blade) om de weg te openen voor The Justice League (het equivalent van The Avengers van DC Comics) met Batman vs Superman. Die zich dan weer net afspeelt voor Suicide Squad. We zouden ook nog de wals kunnen citeren bij Spiderman of de verschillende remakes van The Fantastic 4… Dit fenomeen van kopiëren en herhalingen lijkt niemand nog te storen… wanneer de box-office niet meewilt is het tegenwoordig eenvoudig… herbeginnen alsof er niets gebeurd is !

Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn er ook zo’n paar nieuwe « oude » series waar we het graag even over willen hebben:

We beginnen met MacGuyver, de king van de DIY, de man die zomaar even een kerncentrale in elkaar kan steken met een paperclip, een tandenborstel en een luciferdoosje. Deze geheim agent met oneindige creativiteit wordt van 1985 tot 1992 vertolkt door Richard Dean Anderson. Moeilijk om dit kitscherige pareltje opnieuw te bekijken zonder ook maar eens de ogen te sluiten… En hup, even met de toverstok zwaaien en MacGuyer komt binnenkort terug in een jongere (Lucas Till neemt het over) en openlijk grappige versie (dat laat de trailer toch blijken). We zullen het uittesten, al is het alleen maar uit nieuwsgierigheid !

Van Helsing, een personage bedacht door Bram Stoker om het op te nemen tegen de prins der duisternis (de bekende Dracula), heeft al meerdere gezichten gekend : Nigel Davenport, Peter Cushing of nog Hugh Jackman (in de vreselijke flop van Stephen Sommers) … de volgende die aan dit lijstje toegevoegd kan worden is Kelly Overton, die in de huid kruipt van een verre bloedverwante van Abraham Van Helsing en de vampieren in een niet zo verre toekomst weg dient te jagen ! Een mix waar we een tikkeltje van Penny Dreadful in terugvinden, maar ook Stake Land, wat van Blade en een snuifje Grimm.

Meer te vinden in het sci-fi genre is Westworld, de serie gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973 ! Men zal zo’n 43 jaar hebben moeten wachten op deze remake. Toegegeven, dit is misschien wel het enige goede nieuws uit deze lijst ! Humanoïde robots en dergelijke zullen de toekomstige attractieparken bemannen… Crichton en attractieparken, dat komt nooit goed, herinnert u zich Jurassic Park!

En het is nog niet gedaan mijn beste vrienden, William Blatty’s roman The Exorcist komt eveneens naar het kleine scherm… zullen de toeschouwers bezeten worden ? Is dit concurrentie voor Outcast ? En laten we ook niet het derde seizoen van Fargo vergeten, of het vreemde vervolg van Training Day. Terugkomen op de nieuwe versie van Lethal Weapon doen we ook niet… maar haar even citeren kan geen kwaad !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: