Friday the 13th : Rommelige reboots ! - First rushes Cinema

 

U droomde er niet (nooit !) van en toch, hier is hij dan: de reboot van Friday the 13th, de door Sean S. Cunningham ontwikkelde saga uit 1980, uitgebracht in het gulden tijdperk van de slasherfilms, dankzij het immense succes van John Carpenter’s Halloween.

Toch zijn er heel wat verschillen tussen de « avonturen » Jason Voorhees en die van Michael Myers. Wat beide franchises gemeenschappelijk hebben? Tal van sequels - de een al wat slechter dan de ander - en remakes. We zouden The Texas Chainsaw Massacre er ook nog aan kunnen toevoegen. Of waarom ook niet Nightmare on Elm Street? Horror slaat nu eenmaal altijd aan!

Maar we wijken af. Terug naar Jason, onze moordenaar met het hockeymasker. Hij is terug om onze jongeren de stuipen op het lijf te jagen. Eerst en vooral in de vorm van een serie; later voor een nieuwe reboot (na die van Marcus Nispel in 2009), nog steeds geproduceerd door Michael Bay; en uiteindelijk een nieuw project, tenminste als het scenario verder vorm krijgt en er een waardige regisseur op kan volgen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: