Alice through the looking glass - Making of Cinema

 

Overweldigend en over het algemeen een succes, de visie van Tim Burton's Alice in Wonderland (2010) zal niet iedereen bekoord hebben... Het moet gezegd worden dat onze frisse gothico vriend net uit een artistieke twijfelperiode kwam, bezaaid met middelmatige films: Planet of the Apes, Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory... gelukkig allemaal gered door de fantastische Sweeney Todd.



Wat er ook van moge zijn... het vervolg van de avonturen van Alice (een tweeluik geschreven door de Engelse schrijver Lewis Carroll) ligt nu in de handen van regisseur James Bobin. Een opmerlijke keuze, gezien onze man eerder lichtere jobs op zijn cv heeft staan: Muppets Most Wanted, afleveringen van Flight of the Conchords, of zelfs nog The Ali G. Show. Dit zou ook de aanwezigheid van Sacha Baron Cohen kunnen uitleggen in Alice through the looking glass, aan de zijde van Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway of nog Helena Bonham Carter.

Na het bekijken van de trailer zien we dat de esthetiek van Tim Burton (nu producer) behouden wordt, waarschijnlijk nog een tikkeltje meer hysterie, een snuifje meer parodie en kitscherige bling. OK, we zijn sowieso benieuwd naar het resultaat, maar desalniettemin ook wat wantrouwig.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: